Laminate Veneer Estetik Yaprak Porselenler

Estetik Diş Hekimliğinde Yaprak Porselenler

Kişinin, diş ve diş etlerinin, ağız ve dudakları ve kişinin yüzü ile uyumlu bir şekilde orantılı görüntüsünü elde etmek amacıyla, diş hekimliği tedavi metodlarının birlikte uygulanmasıyla elde edilmesine estetik diş hekimliği denir. Estetik diş hekimliğinde hastaya bütünsel bakış açısıyla bakılır. Esas amaç, hastanın konuşurken, gülerken kendini güvende hissetmesi, dişlerinin doğal görünmesi ve yapay durmaması, diş etlerinin sağlıklı görünmesi, diş ve diş etlerinin orantısal olarak estetiği yakalamasıdır. Bu amaçla uygulanabilecek pek çok tedavi metodu vardır.

Günümüzde hastalar kısa bir sürede, tüm yüz estetiğini etkileyebilecek tedavilere hemen karar verememekte ve dişlerini kestirip kaplama yaptıramamaktadırlar. Estetik gülüş tasarımı adı verilen ve bir dizi inceleme sonucu hastaya tedavinin sonucu hakkında bilgi veren sistemler kullanılmaktadır. Bu analiz sonucunda hastalar nihayi uygulama hakkında fikir sahibi olabilmektedirler.

Diş hekimliği de, genel tıp dallarında olduğu gibi giderek “Minimal İnvaziv” (daha az girişimsel) yaklaşımlara doğru yönelmektedir. Amaç mümkün olduğunca hastanın kendi diş dokusunu, kemiğini koruyarak, yapılan tedaviyi hasta için olabildiğince daha basit hale getirmektir.

“Porselen Lamina” ya da “Yaprak porselen” adı verilen uygulamalar da minimal invaziv uygulamalar içerisinde sayılmaktadır, Çünkü bu uygulama ile dişlerin sadece ön yüzlerinden 0.5-0.8 mm kadar bir doku kaldırılarak, alınan ölçüye bilgisayar sistemi kullanılarak, bu kalınlığa uygun hazırlanan ince porselenlerin dişler üzerine adeziv sistemler kullanılarak, yapıştırılmasını içeren bir tedavi şeklidir.

Hastanın beklentileri iyi bir şekilde anlaşılıp analiz edildiğinde, beklentiler, lamina uygulanması ile hastaya sağlanabilecekse, hassas bir çalışma sonucunda, iyi bir ve teknisyen işbirliği ile elde edilen sonuç herkesi memnun edecektir.

Laminaların en büyük avantajı, yapılan diş kesiminin çok ince ve sadece dişin ön yüzeyinde olmasıdır. Bugün bazı uygulamalarda hiç kesim yapmadan bile laminaların yapılabilmesi mümkün olabilmektedir.

Kesimin az olması sebebiyle operasyondan sonra dişlerde hassasiyet ve sızı neredeyse hiç olmamaktadır.

Porselenin içinde herhangi bir metal ya da farklı malzeme kullanılmadığından son derece doğal ve ışığı yan geçiren yapıda porselen dişler üretilebilmektedir.

Yapıştırıcı olarak adeziv sistemlerden faydalanılması sebebiyle, dişlerle laminalar arasında oluşan bağ son derece kuvvetlidir ve kolay kolay ayrılmayan bir bağlanma oluşturulur. Porselenin ince ve kırılgan bir yapısı olmasına rağmen, yapışma sonrası porselen ve diş ayrılması zor bir ikili oluşturur.

Lamina yaptıran kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır Öncelikle diş bakımı ve kontrolleri konusunda çok daha hassas davranmalıdırlar Rutin diş hekimi ziyaretlerini aksatmamalı, geceleri diş sıkma alışkanlıkları varsa bu konuda hekimlerini bilgilendirmelidirler.

Uygulama alanları sınırlıdır. Her vakada ve her durumda uygulanamaz. Bu sebeple diş hekimlerine muayene olup kendilerinin bu tedaviye uygun olup olmadıklarını değerlendirmelidirler.

Sert kabuklu yemişlerin dişler ile açılması, tırnak yeme alışkanlığı, kalem ısırma alışkanlığı laminaların kırılmasına sebep olabileceğinden, bu alışkanlıklara sahip olan kişilerin lamina yaptırması uygun değildir.

Çürüğe yatkın olan dişlere sahip olan, dişlerinde yoğun ve büyük dolguları olan kişiler bu tedavi metodu için uygun olmayabilir.

Kapanış bozukluklarının olduğu durumlar, dişlerin boyunun çok kısa , dişler arasındaki boşlukların çok geniş olduğu durumlar, diş hekiminin lamina yapımına karar verirken çok dikkatle ele alacağı ve bazen de yapmama ya da ortodontik tedavi ve diş eti tedavisi sonrasında yapmaya karar verebileceği durumlar olabilir.

Her tedavi metodu, herkes için uygun olmayabilir. Nihayi karar için hasta ve hekim arasında iyi bir iletişim olması ve birlikte hasta için en doğru tedaviye karar verilmesi, en güzel sonucu doğuracaktır.

Gülüşünüz yüzünüzden eksik olmasın.

Diş estetiği hakkında diğer bilgiler

Estetik Laminate Veneer Yaprak Porselenler
Beyaz dişlerin sosyal hayattaki yeri nedir?
Diş Estetiği Güzelliği ve Estetik Diş Doktoru
Estetik Diş Restorasyonları
Diş Hekimliğinde Estetik Ne Zaman Gereklidir ?
Estetik Diş Hekimi
Ön Dişlerim Ayrık
Estetik Diş Kliniği
Gülüş Tasarımı
Gülüş Tasarlamak
Ortodonti Estetik Tedavi
Diş Hekimliğinde Estetik Ne Zaman Gereklidir ?
Estetik Diş Restorasyonları
Estetik Laminate Veneer Yaprak Porselenler
Diş Estetiği Güzelliği ve Estetik Diş Doktoru
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
Kuron Kaplama Diş Fiyatları
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
Diş Zirkonyum Fiyatları
Bonding Fiyatları
Diş Beyazlatma Yöntemleri
Kompozit Dolgu Fiyatları
İnley (Onley) Dolgu Fiyatları

3 Yorum

Yorum Yaz

ECEM KIR

iyi günler.ben ön dislerimin birini 8 sene önce kanal tedavisi ile birlikte dolgu yaptırdım.zamanla rengi koyulaştı bu yüzden de 2 sene önce ilaç tedavisi ile beyazlatma yaptırdım ancak 6 ay sonra eski haline geri döndü.şimdi görüntüsünden çok rahatsızım. kalıcı bir çözüm yöntemi arıyorum.araştırmalarımda yaprak porselen yöntemi ve zirkonyum kaplama yöntemi gördüm.hangisinin sağlıklı ve doğal duracağını bilmiyorum.kimisi yaprak porselenin düşeceğini söylüyor kimisi zirkonyum kaplamanın renginin tutmayacağını kendi ana dişim gibi olmayacağını söylüyor.bu konuda kafam çok karışık hangisini yaptıracağımı bilemiyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz hangisini yaptırmalıyım.benim için önemli olan şey kalıcı ve doğal kendi dişim gibi durması.lütfen bu konuda beni bilgilendirirmisiniz.teşekkür ederim.iyi çalışmalar.

Uzman doktor

Zirkonyum kaplama uygulamları son derece estetik uygulamalardır. Ay*nı zamanda lamina kaplama uygulamaları da bir o kadar estetik ve doğal kendi dişiniz gibi görünümü olan kaplama uyulamalarıdır. Burada önemli olan sizin alttaki dişinizin durumu.. Bu iki malzemede ışığı geçirgen özelliği sayesinde doğal dişe en yakın olanlarıdır. Eğer bu konuda uzman çok iyi bir diş hekimi tarafından bu işlem yapılırse kesinlikle her iki yöntemdende çok iyi sonuçlar çıkabilir. Sizi bu konuda diş hekimi cem erdoğan a yönlendirebilirim. Dt. Cem Erdoğan Teşvikiye Mah. Güzel Bahçe Sok. No:18/3 Kat:6 İstanbul 0212-265-7758 kendisi ile görüşmenizi öneririm. Bana dua ediceksiniz

ECEM KIR

iyi günler.7 yıl önce ön dişime kanal tedavisi ile dolgu yaptırdım.zamanla rengi karardı.bu nedenle yaklaşık 2 sene önce dişime uygulanan ilaç tedavisi ile beyazlatma yöntemini yaptırdım fakat bir süre dayandı şimdi eski haline döndü karardı.görüntüsünden çok rahatsızım kalıcı bir tedavi yöntemi istiyorum.araştırmalarım sonucu lamina kaplama ve zirkonyum kaplama tekniklerini gördüm.hangisini yaptırmam gerekiyor.kimisi laminanın düşebileceğini bu yüzden yaptırmamam gerektiğini söylüyor kimisi de zirkonyum kaplamanın kendi dişim gibi durmayacağını rek uyumunun sağlanamadığını kendi ana dişimden rengi kötü de olsa vazgeçmemem gerektiğini söylüyor bu konuda kafam çok karışık.benim için önemli olan doğal ve kalıcı olması.bana bu konuda yardımcı olurmusunuz bi tavsiyenize ihtiyacım var.şimdiden teşekkür ederim.iyi çalışmalar.

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Hamilelikte diş çekimi nasıl yapılır ?
Handan tarafından 1 gün önce
Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce