Eğri diş düzeltme, Diş eğriliği fiyatları, Eğri dişler nasıl tedavi edilir ?

eğri-diş-tedavisi

Eğri diş tedavilerinin en büyük nedenlerinden birisi genetik olmasıdır. Bunun yanı sıra süt dişlerinin düzenli olarak bakılmaması, zamanından önce dökülen süt dişleridir.

Dişlerde oluşan eğriliğin nedeni nedir ?

Dişlerde oluşan eğriliğin en büyük nedenlerinden birisi çocukluk döneminde çıkan süt dişlere yeterli özenin gösterilmemesidir. Süt dişlerin dökülmesi ve yerine gelen kalıcı dişlerle beraber çocuklarda görülüne eğri dişler ebevenlerde de büyük bir endişe yaratır. Diş hekimlerine bu konu hakkında oldukça fazla başvuru vardır. Süt dişlerin çıkmaya başlaması ile çocuklar mutlaka diş hekimi kontrollerini sıklaştırmalı ve diş bakımına olabildiğince özen göstermeleri gerekmektedir. Eksik yapılan diş bakımı dişlerin zamanından önce çürümesine ve dökülmesine neden olacaktır. Zamanından önce dökülen dişlerin bıraktığı boşluğa doğru kayan dişler zamanla diş eğriliğininde yolunu açacaktır.

Genetik olarak diş eğriliği

Eğer anne ve babada diş eğriliği varsa bu büyük oranda çocuğada geçecektir. Bu tür problemlerin önceden bilinmesi ve tedbirlerinin alınması oldukça önemlidir.

Genetik faktörlerin dışında diş eğriliğine neden olan etkenler nelerdir ?

Genetik etkinin dışında süt dişlerinin doğru şekilde bakılamamsı ve zamanından önce çektirilmesi, çocukta oluşan solunum problemleri, çene gelişiminin doğru olmaması çocuklarda diş eğriliğine neden olan bazı etkenlerdir.

Diş eğriliği sağlık sorunlarına da neden oluyor

Dişlerde oluşan eğrilik sadece estetik kaygıların oluşmasına neden olmazç. Bunun yanı sıra ciddi sağlık problemlerine de neden olabilirler. Dişlerde oluşan eğrilik diş temizliği sırasında diş fırçasının bu bölgede dişlerin arasına girmesine engel olur. Dişlerin arasında kalan yemek artıkları ise zamanla bu dişlerin çürümelerine neden olur. Bu durum diş eti rahatsızlıklarınında oluşmasına neden olabilir.

Eğri diş tedavi yapılabilir mi ?

Eğri dişler ortodontis olarak adlandırılan diş hekimleri tarafından tedavi edilebilirler. Bu tedavi süresi uzun bir süreçtir ve kalıcı bir tedavi yöntemidir. Diş hekimi, çocuk ve ailenin bu tedavide işbirliği içerisinde olması oldukça önemli bir süreçtir. Eğer bir çocuk ortodonti tedavisi olmak istemiyorsa bu çocuğu tedaviye ikna edebilmek ve tedavi etmek oldukça zordur. Aile ve çocuk bu konuda psikolojik destek alabilir.

Tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar kısa zamanda sonuç alınır

Tedavi yaşı 8-10 olabilir. İleri ki yaşlarda da bu tedavi rahatlıkla uygulanabilir. Fakat ne kadar erken yaşta bu tedavi yapılırsa sonuçlar o kadar daha kısa sürede alınır.

Çene bölgesinde var olan sorunlar

Dişlerideki eğrilikler eğer çene bölgesinden kaynaklanıyorsa tedaviye en kısa zamanda mümkünse 12 yaşından önce başlamasında yarar vardır. Çünkü 12 yaşla beraber çene kemiklerinde ve dişlerdeki gelişim tamamlanmaya başlayacak ve tedavi daha zor ve kapsamlı bir hal alacaktır.

Eğri diş tedavilerinde yaş sınırı var mıdır ?

Diş eğriliği tedavilerinde bir yaş sınırı yoktur. Bu tedavi 40 yaşındaki hastalarda dahi rahatlıkla uygulanabilmektedir. Fakat çocukların daha erken yaşlarda tedavi olması ileriki yaşlarda onların sosyal yaşamını ve psikolojilerini etkilememeleri açısından son derece önemlidir.

 

Bu konu ile ilgili diğer kaynaklar

http://www.dishekim.com.tr/dis-egriligi-tedavisi-nasil-yapilir-egri-dis-duzeltme-fiyatlari.html

http://www.distedavi.com.tr/egri-dis-duzeltme-dis-egriligi-fiyatlari-egri-disler-nasil-tedavi-edilir.html

http://www.dishekimi.com.tr/dis-egriligi-egri-disler-egri-dis-duzeltme-tedavisi-fiyatlari.html

1 Yorum

Yorum Yaz

eda

merhaba,

benim dişlerimde açık kapanış bozukluğu var. şuan 29 yaşındayım ortodonti tedavisi çoçuk yaşlarda yapılan bir tedavi olduğu için yaşım itibariyle danıştığım bazı hekim olumsuz yanıt verdi. sadece ön kısımdaki 8 tane üst ve alt dişte kapanma sorunu yaşıyorum. tedavi için yapılabilecek bir çözüm var mı veya dişte kaplama yöntemiyle daha iyi bir görünüm sağlanabilir mi?
teşekkürler

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Hamilelikte diş çekimi nasıl yapılır ?
Handan tarafından 1 gün önce
Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce