Çocuklara diş ipi kullanımı alışkanlığı kazandırılmalı

Çocuklara diş ipi kullanımı

Diş çürümeleri özellikle süt dişlerinde sıklıkla görülmektedir. biberon çürüğü dediğimiz çürükler bebeklerin süt dişlerinde bir anda oluşmakta ve yayılmaktadır bu çocuklar diş aralarında kalan atıklardan meydana gelmektedir ilerleyen yaşlarda da bu tehlike devam etmektedir Bu nedenle çocuklarda da diş ipi Kullanıma son derece önemlidir diş temizleme alışkanlığı ile beraber diş ipi kullanımı alışkanlığı da çocuklara kazandırılması gerekir.

Sık dişlerde diş ipi kullanımı

Özellikle diş araları açık olan çocuklarda mutlaka diş ipi kullanılmalı bunun en büyük nedenlerinden birisi diş aralarının sık olmasından kaynaklı olarak diş fırçasından bu bölgeleri yeterli seviyede temizlemesidir. Diş ipi kullanımı ile beraber diş aralarında kalan artıklar temizlenerek bakteri plaklarının oluşması Bir nevi önlenmiş olur.

Diş aralarında oluşan diş çürükleri

Genellikle çocukların dişlerine baktığımızda çeliklerin dişlerin tam aralarında oluşmaya başladığını görebiliriz burada meydana gelen çürüklerin en büyük nedeni diş aralarının yeterli seviyede temizlenememesi diş aralarında başlayan çürükler zamanında müdahale edilmediğinde ise tüm dişleri kaplamakta ve çocuklarda erken diş kayıplarına neden olmaktadır.

Diş ipi kullanımı çocuklarda ne zaman başlanması gerekir

Diş ipi kullanımı çocuklarda Süt dişleri sürmeye başladıktan sonra dişler birbiriyle temas etmeye başladıktan sonra kullanmaya başlaması gerekir Altı yaşından sonra genellikle Çocukların dişleri birbirleri ile sıkılaşmaya ve birbirleri ile temas etmeye başlarlar Dolayısıyla çocuklar 5 yaşından itibaren diş ipi kullanmaya başlaması bu alışkanlığı kazanması gerekir.

Ebeveynlere bu konuda büyük görev düşmektedir ?

Ebeveynler çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmasının yanısıra diş ipi kullanımınıda öğretme ve çocuklarda bu eğitime alışkanlık haline dönüştürmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda diş ipi kullanımı oldukça zor olduğundan dolayı öncelikli olarak Ebeveynler kontrolü ellerinde tutmaları gerekir ilerleyen yaşla beraber çocuklara bu deneyimi öğretmeleri gerekir.

Diş Hekimi kontrollerde oldukça önemlidir ?

Çocuklarda düzenli olarak Diş Hekimi kontrollerinde oldukça büyük bir önemi vardır süt dişlerinin çıkmaya başlaması ile beraber çocuklar Diş hekimine düzenli olarak götürmeliyim öncelikli olarak bir pedodonti uzmanı olan da sonradan pedodonti uzmanının yönlendireceğim diş hekimlerine düzenli olarak 3 ve 6 aylık periyotlarla çocuklarına götürmeleri son derece önemlidir

5 Yorum

Yorum Yaz

abdulla çelik

Merhaba,
İki adet implant uygulaması yaptırdım. İmplant üstü sabit protez uygulayan doktor protezin ölçüleri tam olmadığı için İmplantı proteze bağlayan implant aparatını taşladı kesti, sonra da protezi taşlayıp düzeltmeye çalıştı. İmplantın metal parçası üzerinde böyle bir uygulama yapılabilir mi, rutin bir uygulama mı ve bu tür taşlama ve kesme İmplatın bağlantı parçasında kullanım açısından sakınca yaratır mı? Kafamda sorular oluştuğu için protezin takılmasını ertelettim. Bu konuda bilgilendirmenizi rica ederim.
Teşekkürler,

Uzman doktor

Abdullah Bey doktorunuza bu konuda güvenin Doktorlar gerekli müdahaleyi gerçekleştirecektir Geçmiş olsun…

GULER US

Merhaba 1 ay önce ıkı tane dişim için diş eti ameliyatı oldum fakat 1 ay kadar süre geçmesine ragmen diş etlerimin diplerinde amelıyat öncesinden daha fazla açıklık oldu. Bu konuda ne yapmam gerekiyor. İstanbul Anadolu Yaksında oturuyorum bu konuda uzman olan periyodontoloji mütehassısı tavsiye edermısınız? Teşekkür ederim.

EMİNE YALÇIN

merhabalar. benim ön dişlerim kaplamaydı. zilikoryum yaptırırken ön dişin bitanesi yerinden oynamış. üstüne kaplama yapıldı ancak tam yapıştırılmadı. kaynarsa diye. ara ara çok ağrım oluyor. 6 aydır idare ettim düzelmedi.bu dişim kurtarılamazmı ne yapmalıyım. teşekkürler

hasan karadayı

6-7 dişler çekilip implant yapılacak .alt çene sol taraf .yerli ve yabancı olmak üzere fiyat verebilirmisiniz.izmirde yaptırmak istiyoruz.
iyi günler.

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Hamilelikte diş çekimi nasıl yapılır ?
Handan tarafından 1 gün önce
Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce