Renkli Diş Dolguları

renkli-dolgular

Küçük hastalarda oluşan dişçi korkusuna karşı renkli dolgular

Renkli dolgular dişçiden korkan küçük hastalar için hem oyun hemde tedavi anlamı taşıyor.

Çocukların dişlerine gösterilen özen özellikle Türkiyede çok yetersiz. Onların diş çıkartmadan önce süt dişleri döneminde ve süt dişleri döneminden sonraki gerçek dişlerinin bakımında aileler son derece hassas olmalılar. Bu konuya yeterince önem vermeleri çocuklarının sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Aileler süt dişleri çıkmadan önce herhangi bir diş hekimine gereksinim duymuyor. Daha sonra çıkan süt dişlerine ise nasıl olsa bu dişler geçici gözüyle bakıyorlar. Bu anlayışın kalkması ve bu konuya bilinçli yaklaşılması gerekiyor. Unutulmamalıdır ki çocukların dişleri çıkmadan önce yada süt dişleri dönemünde yaşanacak problemler ileride çok daha büyük sağlık problemlerini beraberinde getirecektir.

Diğer hastalıklarda olduğu gibi dişlerde de alınacak erken önlemler ve süreç içerisinde bu konuya gösterilecek özen çocuklarınızın hem dişlerini hem sağlığını hemde maddi anlamda oluşacak kayıplarını önleyecektir.

Çocukları erken yaşlarda dişçiyle tanıştırmalı ve çocuklarda oluşacak dişçi korkusunun önüne geçilmelidir. Belirli aralıkla yapılacak kontrollerle diş hekimi çocuklara aileden biri olarak gösterilmeli ve benimsenmelidir. Diş hekimi de farklı tedavi uyulamaları ile çocukların dişçiye ve diş koltuğuna karşı duyduğu korkuyu yenecek onların tedaviye karşı daha istekli duruma getirecektir.

Çocukları dişçi korkusundan uzaklaştıran ve tedavileri cazip hale getiren yöntemlerden birisi de renkli dolgular. Piyasaya sürülen renkli dolgular çocukların ilgisini ve bu konuya karşı motivasyonlarını arttırıyor. Çocukların süt dişlerindeki problemlere karşı beyaz dolgu yerine çocukların istedikleri renkli dolguları uygulayabiliyoruz.

Çocuklar takım renklerini dişlerinde taşıyorlar

Çocukların tuttukları takımları ağızlarında taşıması özellikle kızların pembe, turuncu gibi renkleri istemeleri tedavi aşamasında onları daha istekli hale getiriyor. Çocuklar sarkı – kırmızı yada sarı-lacivert gibi takımlarının renkleri seçiyor ve işlemin biran önce uygulanmasını istiyorlar. Bu onları hem dişçiyle hemde tedavi yöntemleri ile barıştırıyor.

renkli-dolgu

Dolgular olumsuz etkiler yapıyor mu ?

Bu dolguların herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Diğer diş dolguları gibi güvenle kullanılmaktadırlar. Unutulmaması gereken konu ise bu dolguların süt dişlerine uygulanıyor olmasıdır. Süt dişleri geçici dişler oldukları için kalıcı dişlere yapılacak bu renkli dolgular ileride değiştirilmek istenebilir. Bu durumda sıkıntılı bir süreçtir. Çocuklar 11 yaşına kadar bu uygulamaları yaptırabiliyorlar.

Dişçide çizgi film

Çocuklar hem görsel olarak hemde dışarıdan duydukları bilgilerle dişçiden çok korkarlar. Aslında bu algı yanlış bir algı olmasına karşın ailelerin bu konuya tedirgin yaklaşmaları onları daha da fazla tedaviden uzaklaştırır. Diş hekimleri çocuklara karşı nasıl yaklaşım göstereceklerini çok iyi bilirler ve tedavi sonucunda çocuklar hem sağlığına kavuşur hemde dişçi ile barışmış olurlar. Bu yaklaşımlardan birisi ise çizgi film eşliğinde çocukların tedavilerinin yapılması..

Renkli dolgularla çocuklar diş sağlığına kavuşuyorlar

Renkli dolgu tedavisi sonrasında çocuklar dişlerine daha fazla özen gösteriyorlar. O renkleri sık sık seyrediyorlar. Çocuklara dişlerini fırçalarlarsa bu renklerin daha parlak ve kalıcı olacağını söylüyoruz ve onları ağız hijyeninin korunması için motive ediyoruz.

Diş hekimi uygulamaları hakkında diğer bilgiler

Diş Bakımı
Renkli Diş Dolguları
Yer Tutucular – Yer Tutucu Nedir ?
Diş Şekilleri
Diş Bozukluğu Çene Bozuklukları

2 Yorum

Yorum Yaz

gulcan kalkan

cocuguma dolgu yaptırıyorum 5 yasında kanal tedavisi esnasında gecçici doldu koydular bu dolgu agrı yaparmı saygılar.

Uzman doktor

Hayır gülcan hanım ağrı yapmayacaktır.

Sorunuzu Gönderin




EN ÇOK OKUNAN KONULAR

Diş implant Fiyatları
8078946 kez okundu
Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur ?
5678946 kez okundu
Porselen Diş Kaplama Fiyatları
4859032 kez okundu
20 lik Dişler
4309836 kez okundu
Ağız ve diş sağlığının önemi nedir ?
3891269 kez okundu
Protez Diş Fiyatları
2698402 kez okundu
Diş Dolgusu Fiyatları
2457036 kez okundu
Dişlerde Köprü Fiyatları
2238602 kez okundu
Yaprak Porselen Diş Fiyatları
1894583 kez okundu
Lamina Diş Kaplama Fiyatları
1579302 kez okundu
Diş Zirkonyum Fiyatları
1043865 kez okundu
Diş Beyazlatma Fiyatları
936201 kez okundu
Estetik Diş Hekimi
738596 kez okundu
Görünmeyen Diş Teli Fiyatları
573805 kez okundu
Çapraşık Dişlerin Tedavisi
346902 kez okundu
Diş eti çekilmesi nedir ?
246693 kez okundu
Diş Kırılması, Diş Kırığı
164976 kez okundu

SON YORUMLAR

Hamilelikte diş çekimi nasıl yapılır ?
Handan tarafından 1 gün önce
Diş Sallanması
Halide tarafından 1 gün önce
Dilde Çıkan Uçuklar, Dil Yaraları, Ağız Yaraları
Filiz yıldız tarafından 1 gün önce
Diş apsesi, Diş iltihabı, Apseli diş
Mahsun tarafından 1 gün önce
Diş Çürükleri, Diş Çürümesi ve Dişim Çürüdü Tedavisi
Nur Banu tarafından 1 gün önce